Református Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Bethesda Kora-gyermekkori Intervenciós és Diagnosztikai Szolgáltató Tagintézménye

betűméret módosítása

 Korai fejlesztés és diagnosztika

Zsindely Katalinvezető:
Zsindely Katalin klinikai gyermek-szakpszichológus,
pszichoterapeuta, családterapeuta, gyógypedagógus
bejelentkezés:
+36 70 452 01 50
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 
 
 

Örömmel tudatjuk, hogy a Bethesda Gyermekkórház új szolgáltatással bővült.

Osztályos háttérrel várunk olyan 0-4 év közötti gyermekeket teljes-körű kivizsgálásra, ill. képesség-felmérésre, akiknél felmerül a gyanú, hogy fejlődésükben valamilyen formában elmaradnak korosztályuktól, akiknek megkésett a mozgás-, vagy beszédfejlődése, pszichomotoros fejlődése, ill. akik eltérően viselkednek, játszanak, mint kortársaik. A gyermekeket egyéni és csoportos helyzetben is megfigyeljük, felmérjük mozgásszintjüket, beszédfejlődésüket, képességeiket és megfigyeljük játéktevékenységüket annak érdekében, hogy minél jobban megismerhessük a gyermeket és, minél teljesebb képet kapjunk róla és esetleges nehézségeiről. Közben lehetőség szerint megismerkedünk családjával is, hogy a gyermekre vonatkozó javaslatainkat a családhoz igazíthassuk.


Gyógyító közösségünk szakorvosokból, pszichológusokból, gyógypedagógusokból, gyógytornászokból, zeneterapeutákból, művészetterapeutákból és családterapeutákból áll, akik együttesen nyújtanak segítséget a családoknak. Célunk a fejlődésbeli elmaradás, sérülés korai életszakaszban történő felismerése, majd ezt követően a lehető legkorábbi időponttól a gyermek sérült vagy lassabban kialakuló készségeinek fejlesztése, harmonikus fejlődésének és beilleszkedésének elősegítése, valamint a jobb életminőség és a szociális kapcsolatok támogatása.