Családi nap udvaravatással

betűméret módosítása

2014. június 06-án Családi napot szervezett a Református EGYMI kiskunhalasi székhelyi intézmény kollektívája a Szülőkkel közösen, a GYERMEKEKÉRT végzett együttmunkálkodás, az építő jellegű kapcsolatápolás szellemében, s magát a pici, de szép zöld és árnyas udvarunk „belakását” is szimbolizálva - s így egy vidám, játékos, beszélgetős, zenés, kellemes napot tölthettünk el együtt.

 

A sokszínű programok közül néhányat kiemelve:

„Pecsétvadászok” címmel kreatív alkotómunkákat, sportos, játékos mókázást szerveztünk rendezvényünk aprajának-nagyjának, ahol a fő kérdés: „Összegyűjtöttél öt pecsétet?” - amennyiben IGEN, akkor apró meglepetésekre (csokoládé, cukorka, nyalóka, sípok, buborékfújók, stb.) számíthattak a Gyermekek, melyeket a Szent Gergely Népfőiskola,  továbbá a kiskunhalasi Szilády Áron Református Gimnázium adományozott gyermekeink számára.

A Semmelweis Kórház Egészségfejlesztő Irodája is megtisztelte Intézményünket és az Egészségsátorban ingyenes vérnyomás-, vércukormérés mellett az egészségmegőrzéssel kapcsolatos tanácsadással, információs anyagokkal várta az érdeklődőket.

Természetesen mindeközben főtt a finom bográcsos ebéd, illetve a Kedves Szülők batyus jelleggel süteményekkel járultak hozzá a menühöz, s folytak a kötetlen, jókedvű beszélgetések.

13.00- órakor kezdődött a szegedi GEMMA Szociális Szolgáltató Központ – Fejlesztő Iskola intézményvezetője, érintett szülője, gyógypedagógusa, mentora: Péntek Imréné és Erdeiné Domonkos Anikó érintett szülő, gyógypedagógus, szülői szervezet összefogójának, támogatójának előadása, interaktív beszélgetése Vendégeinkkel a szülői szervezetek aktív munkájában, tevékenységében rejlő lehetőségekről.

14.00 – órától a bográcsos babgulyás elfogyasztása és a „batyus sütizés” közben szintén kellemes beszélgetések folyhattak. A kiskunhalasi Éliás Cukrászda minden gyermeket meglepett 2 gombóc fagyival – így a szikrázó napsütés, a csodálatosan szép idő és a fagyizás kellemes nyári hangulatot teremtett.

Természetesen nem maradhatott el a közös zenélés, éneklés a Szülők, Vendégek, Kollektíva összefogásában, 15.30- tól pedig rögtönzött színpadunkon fogadhattuk a Zacc és a Szívből Játszók Társasága – a Heart Jammers Company zenekarokat, akik fellépésükkel megkoronázták a napot.

Erről a – reményeink szerint minden résztvevő számára - kellemes és emlékezetes közös napról a Halas Tv riportot készített, melyet nagy-nagy örömmel tekinthettünk meg.

Köszönjük a sok-sok felajánlást, az aktivitást, az együttlét örömét.

Reményeink szerint elmondható, hogy „Jövőre, Veletek, ugyanitt!” 

                                                                        Sárkányné Vida Erzsébet egységvezető

 

Csaladi napon a...
Csaladi napon a kozos ebed, egy kis traccsparival
Csaladi napon a...
Csaladi napon a Semmelweis Korhaz Egeszsegfejlesztesi Irodaja is varta az erdeklodoket
Csaladi napon a...
Csaladi napon a Szolo csoport
Csaladi napon B...
Csaladi napon Bala is kis pecsetvadasz
Csaladi napon e...
Csaladi napon ellesett pillanat
Csaladi napon f...
Csaladi napon finom ebed
Csaladi napon k...
Csaladi napon keszul a joebed, Petra persze surgeti a szakacsokat, kuktakat
Csaladi napon k...
Csaladi napon ketto egyuttes is fellepett - Balazska pedig csendesen szemlelodik a hangolas idejen
Csaladi napon k...
Csaladi napon kozos jatekok egyike
Csaladi napon k...
Csaladi napon kreativkodas
Csaladi napon R...
Csaladi napon Rozsa csoport
Csaladi napon t...
Csaladi napon tanci
Csaladi napont ...
Csaladi napont kozos jatek
Csaladi napon v...
Csaladi napon vidaman
Csaladi naprol ...
Csaladi naprol egy szep pillanatkep